maandag 9 mei 2011

Nieuwe kat.

We hebben 27 april jl. een nieuwe kat in huis.

We hebben haar gevonden via dierenasiels.com en in Luinjeberd zat een kattenasiel met een aantal mogelijke kandidaten. Hele vele katten vonden ons niet leuk, arme Nynke, gekrabd gebeten en volledig het vertrouwen in katten kwijt. Tot de laatste. Een zwartwitte met lieve oogjes. Probeer die dan nog als laatste zei ik tegen haar. Nou ze zag dat helemaal niet meer zitten. Ik vond dat zo sneu, en zei dat ik er van overtuigd was dat deze kat niet zou krabben. Gelukkig bleek dat ook zo te zijn. Het klikte meteen en na ruim een kwartier kroelen probeerde ik Nynke mee te krijgen om er nog even over na te denken, maar dat vond ze onzin en toen hebben we haar maar gereserveerd. Ze moest nog een weekje blijven, omdat ze niet zeker waren of ze wel was gesteriliseerd en degene die altijd met de katten naar de dierenarts gaat met vakantie was.

Dus na een spannend weekje mochten we haar eindelijk op gaan halen. Ze lag lekker in haar mandje te kletsen met een andere poes maar toen Nynke haar riep reageerde ze meteen. Ze kwam heel enthousiast op ons afrennen en na gechipt te zijn mocht ze meer in de reismand. We waren gewaarschuwd voor nare schreeuwgeluiden omdat ze niet van autorijden houdt. Lekker, zeggen ze dat als je de vergoeding betaald hebt en het contract getekend. Gelukkig viel het mee, ze was blijkbaar toch wel blij om met ons mee te aan, het bleef bij wat zacht gemauw. Thuis gelijk kennisgemaakt met de honden, de twee kleintje vond ze wel acceptabel, maar de labrador was haar te groot en te zwart. Een en al geblaas en slaan met pootjes. Gelukkig reageren de honden daar op commando verder niet op en nu anderhalve week later is ze bijna helemaal gewend aan zijn lompe manieren.

Gisteren hebben we haar even buiten gehad in de konijnenren. Kon ze een beetje wennen aan de geuren buiten. Haar asielnaam is Miepie, maar wij noemen haar nu, na een aantal dagen ongeveer elk uur een andere naam uitgekozen te hebben, Chloe of Cleo. Ongeveer 50/50. Het maakt haar niet uit hoe we haar noemen, ze komt toch wel als we haar roepen. Het gaat blijkbaar meer om de toon.

M.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten